Athens Endoscopy Hub - Πόντας Χρήστος - Γαστρεντερολόγος
Athens Endoscopy Hub - Πόντας Χρήστος - Γαστρεντερολόγος
Athens Endoscopy Hub - Πόντας Χρήστος - Γαστρεντερολόγος
Athens Endoscopy Hub - Πόντας Χρήστος - Γαστρεντερολόγος
Athens Endoscopy Hub - Πόντας Χρήστος - Γαστρεντερολόγος

ATHENS ENDOSCOPY HUB

ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Το Athens Endoscopy Hub προσφέρει εξαιρετική φροντίδα στον τομέα της υγείας του πεπτικού συστήματος και της Γαστρεντερολογίας

Ο ιατρός Πόντας Χρήστος διατηρεί το Ενδοσκοπικό Ιατρείο – Athens Endoscopy Hub, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και ειδικεύεται στην υγεία του πεπτικού συστήματος. Σε ένα σύγχρονο, ευρύχωρο και φιλόξενο περιβάλλον, προσφέρονται διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπείες για ένα ευρύ φάσμα γαστρεντερολογικών διαταραχών.

ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Με στόχο την υψηλότερης ποιότητας φροντίδα στο Athens Endoscopy Hub, οι ασθενείς αντιμετωπίζονται με ευαισθησία, σεβασμό και κατανόηση των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν.

Η προσέγγισή μας περιλαμβάνει την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της υγείας του πεπτικού, εξετάζοντας πολλαπλές πτυχές, όπως ο τρόπος ζωής και η διατροφή του ασθενούς, τυχόν αλλεργίες, τοξική επιβάρυνση, φλεγμονές, λοιμώξεις και πολλά άλλα.

Στο σύγχρονο ιατρείο Athens Endoscopy Hub, στο κέντρο της Αθήνας (πλησίον στάσης Μέγαρο Μουσικής),  κάθε ασθενής αντιμετωπίζεται ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά. Με προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και οργανωμένη προσέγγιση ο ιατρός αποσκοπεί στο να προσφέρει υψηλού επιπέδου εξατομικευμένες ιατρικές υπηρεσίες στον κάθε ασθενή, εξασφαλίζοντας την εμπιστοσύνη και την συνεργασία του για την επίλυση του προβλήματος που τον απασχολεί

Το ιστορικό του καταγράφεται και αρχειοθετείται, ενώ τα ευρήματα των ενδοσκοπικών εξετάσεων δίνονται με έντυπη και ηλεκτρονική μορφή στον ασθενή εξασφαλίζοντας ένα άνετο, ήρεμο περιβάλλον για ανάνηψη έπειτα από τις ενδοσκοπικές πράξεις, σεβόμενοι την ιδιωτικότητα και ψυχική του κατάσταση.

Τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας που απαιτούνται τόσο για τον COVID-19, όσο και για όλες τις ιατρικές πράξεις που εκτελούνται. Ο καθαρισμός των ενδοσκοπικών μηχανημάτων είναι ενδελεχής και τηρεί τα απαιτούμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των ασθενών.

ΣΤΗΝ ΑΙΧΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Στοχεύουμε στη χρήση μόνο της πιο προηγμένης τεχνολογίας στο Athens Endoscopy Hub, αξιοποιώντας τις καινοτομίες του τομέα.

Το Athens Endoscopy Hub είναι πλήρως εξοπλισμένο για διενέργεια ενδοσκοπικών πράξεων, όπως γαστροσκόπηση, κολονοσκόπηση, πολυποδεκτομές και ηλεκτρονική χρωμοενδοσκόπηση. Για την ασφάλεια των ασθενών, όλες οι ενδοσκοπήσεις διενεργούνται υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου αναισθησιολόγου και έμπειρου νοσηλευτικού προσωπικού.

Η ευρύχωρη αίθουσα ενδοσκοπήσεων του Athens Endoscopy Hub είναι εξοπλισμένη με τα τελευταίας τεχνολογίας ενδοσκοπικά μηχανήματα (FUJI Eluxeo, με επεξεργαστή 7000, με τεχνολογία 4-LED multilight, White Light, Blue Light Imaging (BLI)  Linked Colour Imaging (LCI).

Η καινοτόμος αυτή τεχνολογία προσφέρει προηγμένες δυνατότητες απεικόνισης, μεγέθυνσης  και ηλεκτρονικής χρωμοενδοσκόπησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ιατρική γνωμάτευση που χορηγείται στον ασθενή να συνοδεύεται από φωτογραφική τεκμηρίωση υψηλής ποιότητας.

Οι ενδοσκοπικές τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκτός από τη διάγνωση και για τη θεραπεία ορισμένων προβλημάτων του πεπτικού συστήματος. Η προηγμένη αυτή τεχνολογία βοηθά στην έγκαιρη διάγνωση και εντόπιση προκαρκινικών αλλοιώσεων και πολυπόδων,  τόσο στο ανώτερο όσο και στο κατώτερο πεπτικό σύστημα.

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Στο Athens Endoscopy Hub προσφέρονται ιατρικές υπηρεσίες διάγνωσης και αντιμετώπισης παθήσεων του ανώτερου και κατώτερου πεπτικού όπως:

 • σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου
 • γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (καούρα),
 • κοιλιοκάκη
 • ελκώδης κολίτιδα
 • καρκίνο του παχέος εντέρου και στομάχου,
 • δυσκοιλιότητα,
 • διάρροια,
 • προβλήματα κατάποσης,
 • πέτρες στη χολή,
 • αιμορροΐδοπάθεια
 • νόσο του Crohn,
 • λίθους εντός του χοληφόρου πόρου,
 • πολύποδες
 • δυσπεπτικά ενοχλήματα
ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Με την εξαιρετική του κατάρτιση, γνώσεις και ικανότητα να ακούει τους ασθενείς, ο ιατρός κ. Χρήστος Πόντας έχει εκτεταμένη εμπειρία στη διαχείριση μιας μεγάλης ποικιλίας διαταραχών του πεπτικού συστήματος.

Έχοντας εργαστεί για πολλά χρόνια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και με μετεκπαιδεύσεις και υποτροφίες της United European Gastroenterology (UEG) στο Oslo University Hospital, Rikshospitalet Oslo University Hospital,Norway και της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο IRGH “O. Fodor” Cluj – Napoca, Romania με εξειδίκευση στην προηγμένη ενδοσκόπηση και ειδικότερα στην Endoscopic Retrograde CholangioPancreatography (ERCP), ο Ιατρός κ Χρήστος Πόντας έχει εκτεταμένη εμπειρία στη διαχείριση σύνθετων γαστρεντερολογικών παθήσεων, όπως Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου ΙΦΝΕ (Νόσος Crohn και Ελκώδους Κολίτιδας), Γαστροοισοφαγικής Παλινδρομικής Νόσου, Παθήσεων των Χοληφόρων και του Παγκρέατος, Κινητικών Διαταραχών Οισοφάγου, Ευερέθιστου Εντέρου, Κοιλιοκάκης, κ.α.

Ο ιατρός κ. Χρήστος Πόντας εκπαιδεύτηκε στη Ψηφιακή Χρωμοενδοσκόπηση (Νarrow Band Imaging, confocal endomicroscopy) για την διάγνωση και επιτήρηση οισοφάγου Barrett, πρώιμων καρκινικών βλαβών ανωτέρου και κατωτέρου πεπτικού, καθώς και στην επεμβατική ενδοσκόπηση, εκτελώντας με επιτυχία μεγάλο αριθμό επεμβάσεις όπως μεγάλες πολυποδεκτομές, ERCP,τοποθέτηση stent οισοφάγου, διαστολές οισοφάγου με μπαλόνι, λόγω αχαλασίας, τοποθέτηση Διαδερμικής  Γαστροστομίας PEG,  stent στομάχου και παχέος εντέρου, κ.α.

Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τομέα έρευνας τον Καρκίνο του στομάχου και μέλος εξειδικευμένων επιστημονικών εταιρειών και ενώσεων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ ΤΟΝ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟ;

Θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ιατρό γαστρεντερολόγο εάν αντιμετωπίζετε συμπτώματα όπως: κοιλιακό άλγος ή δυσφορία, φούσκωμα, εντερικά προβλήματα, αίμα στα κόπρανα, καούρα, επίμονους ή επαναλαμβανόμενους πόνους στο στομάχι, δυσκολία στην κατάποση τροφής ή οποιοδήποτε άλλο πεπτικό πρόβλημα σας απασχολεί.

Ο ιατρός θα σας εξετάσει (αυτό μπορεί να περιλαμβάνει εξέταση του πεπτικού σας συστήματος μέσω ενδοσκόπησης ή κολονοσκόπησης) και θα προσπαθήσει να βρει την αιτία των συμπτωμάτων, για να σας συμβουλεύσει για την δυνατή θεραπεία.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Το ενδοσκοπικό ιατρείο Athens Endoscopy Hub βρίσκεται στην διεύθυνση: Ξενίας 20 – Αθήνα (2 όροφος)

Για κλείσετε ραντεβού με τον γαστρεντερολόγο κ. Πόντα Χρήστο, τηλεφωνήστε στο  210 50 69 886 (ιατρείο Πετρούπολης) – 210 777 01 22 (ιατρείο Athens Endoscopy Hub)

Ωράριο λειτουργίας γραμματείας: 9.30 – 13.30 & 17.00 – 21.00 (Δεύτερα έως Παρασκευή)

ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑ

Ιατρικές πράξεις

Comments are closed.