Ζωγραφάκης Απόστολος

Ορθοπεδικός Χειρουργός
Ζωγραφάκης Απόστολος - Ορθοπεδικός Χειρουργός

Ορθοπεδικός

Ο ορθοπεδικός ιατρός Ζωγραφάκης Απόστολος είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου “Federico II” της Νεαπόλεως, Ιταλία. Έλαβε τον τίτλο της Ορθοπεδικής Ειδικότητας το 2016, από το Λαϊκό Γενικό Νοσοκομείο.

Είναι υποψήφιος Διδάκτορας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο μελέτης στις οστικές αλλοιώσεις σε ασθενείς με Δρεπανοκυτταρική Αναιμία, έχοντας στενή επιστημονική συνεργασία με την Α’ Παθολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου.

Κατά την θητεία του στο Λαϊκό Νοσοκομείο ειδικεύτηκε στην χειρουργική και συντηρητική αποκατάσταση κακώσεων και παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος, καθώς και στην αντιμετώπιση των μεταβολικών νοσημάτων των οστών. Έλαβε μέρος σε πλήθος χειρουργικών επεμβάσεων αποκτώντας ανάλογη εμπειρία για την αντιμετώπιση καταγμάτων άνω και κάτω άκρων αντικατάστασης μεγάλων αρθρώσεων και παραμορφώσεων δακτύλων άκρου ποδός (τομέας που η κλινική έχει μεγάλη παράδοση).

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ

Διαθέτει εξειδίκευση από την Κλινική Άκρας Χειρός και Μικροχειρουργικής Άνω Άκρου του νοσοκομείου ΚΑΤ. Συμμετείχε στην πρακτική εξάσκηση μικροχειρουργικής συρραφής αγγείων και νεύρων στο Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος της Α’ Ορθοπεδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αρχικά ως εκπαιδευόμενος (3 μήνες) και εν συνεχεία ως εκπαιδευτής (3 μήνες).

Έχει εργαστεί για 1 έτος στην Α’ Παιδο-ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων “Π & Α Κυριακού” (κέντρο αναφοράς μυοσκελετικών όγκων).

Συμμετείχε δύο συνεχόμενο έτη (2016 & 2017), έχοντας λάβη υποτροφία, στο Εκπαιδευτικό Ορθοπεδικό πρόγραμμα HSS Stavros Niarchos Foundation, στο νοσοκομείο Hospital for Special Surgery, της Νέας Υόρκης (Νο1 παγκοσμίως στην αντιμετώπιση ορθοπεδικών παθήσεων), με στόχο την εκπαίδευσή του στις τελευταίες και καινοτόμες χειρουργικές τεχνικές από τον διεθνούς φήμης καθηγητή Thomas Sculo και του τους συνεργάτες του.

Με πλήθος συμμετοχών σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και με γραπτές και προφορικές ανακοινώσεις, παρακολουθεί στενά τις σύγχρονες εξελίξεις της ορθοπεδικής χειρουργικής.

Από το 2018 ο ορθοπεδικός ιατρός Ζωγραφάκης Απόστολος ασκεί την ορθοπεδική επιστήμη στον ιδιωτικό τομέα.

ΚΛΙΝΙΚΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Το κλινικό και χειρουργικό του ενδιαφέρον περιλαμβάνει:

  • Τραυματολογία άνω και κάτω άκρων.
  • Ολική αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος με σύγχρονες τεχνικές (MIS, Knee Orthoaligh System 2, κα)
  • Αναθεωρήσεις αρθροπλαστικών ισχίου και γόνατος.
  • Αποκατάσταση κακώσεων και παθήσεων των τενόντων και των περιφερικών νεύρων με μικροχειρουργικές τεχνικές.
  • Διορθωτικές οστεοτομίες άκρου ποδός και την αποκατάσταση δύσκολων παραμορφώσεων των δακτύλων (βλαισός μεγάλος δάκτυλος, πτώση μεταταρσίων, σύνθετες παραμορφώσεις, κ.α.)
  • Αρθροσκόπηση γόνατος για την αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων (αποκατάσταση συνδεσμικών και μηνισκικών βλαβών, μεταμόσχευση χόνδρου, αυξητικοί παράγοντες)

Δέχεται καθημερινά στο ιδιωτικό του ιατρείο, αποτελώντας μέλος των ΣΥΣΤΕΓΑΣΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ, και στο ιατρείο του στην 5η Κλινική του Ερρίκος Ντυνάν H.C.

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ – ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Ιατρικά Θέματα