Ολική αρθροπλαστική γόνατος με τη χρήση του KneeAlign2 - Ζωγραφάκης Απόστολος

ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ KneeAlign2 System

Η οστεοαρθρίτιδα του γόνατος αποτελεί μια εκφυλιστικού τύπου πάθηση κατά την οποία η προοδευτική φθορά του χόνδρου οδηγεί στη βαθμιαία καταστροφή της άρθρωσης. Πρόκειται για ένα συχνό πρόβλημα που αφορά ένα μεγάλο αριθμό, συνήθως ηλικιωμένων ασθενών. Η ολική αρθροπλαστική   αποτελεί σήμερα τη μέθοδο εκλογής για την αντιμετώπιση του τελικού σταδίου της οστεοαρθρίτιδας του γόνατος. Είναι μια  άμεση και οριστική λύση, αποκαθιστώντας τη φυσιολογική κινηματική της άρθρωσης, προσφέροντας ξανά μια υψηλή ποιότητα ζωής, χωρίς πόνο.

Ο χειρουργός αφαιρεί το κατεστραμμένο οστό και  χόνδρο και στη συνέχεια τοποθετεί τις μεταλλικές προθέσεις για την αποκατάσταση της σωστής ευθυγράμμισης και ανώδυνης λειτουργίας του γόνατος. Η μελέτη και ο σχεδιασμός νέων προθέσεων αλλά και  οι νεότερες χειρουργικές τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας  έχουν οδηγήσει σε ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την μετεγχειρητική πορεία των ασθενών που υποβάλλονται σε ολική αρθροπλαστική. Τα τελευταία χρόνια επίσης, έχουν αναπτυχθεί ειδικά συστήματα πλοήγησης  συμβάλλοντας στην προσπάθεια  για  ορθή ανατομική τοποθέτηση των προθέσεων.

Ολική αρθροπλαστική γόνατος με τη χρήση του KneeAlign2 - Ζωγραφάκης Απόστολος

Το πιο σύγχρονο φορητό σύστημα πλοήγησης (KneeAlign2™ – OrthAlign) σχεδιάστηκε  σε ένα από τα μεγαλύτερα Ορθοπεδικά Νοσοκομεία παγκοσμίως (Hospital for Special Surgery) στη Νέα Υόρκη . Ειδικοί αισθητήρες κίνησης (γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο)  μεταφέρουν στο χειρουργό τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται  για τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια στην τοποθέτηση των προθέσεων.

Ολική αρθροπλαστική γόνατος με τη χρήση του KneeAlign2 - Ζωγραφάκης Απόστολος

Τα βασικά χαρακτηριστικά του συστήματος  είναι:

  • Εξασφαλίζει τέλεια διόρθωση της παραμόρφωσης του γόνατος
  • Μειώνει τον μετεγχειρητικό πόνο
  • Προσαρμόζει την επέμβαση στα ιδιαίτερα ανατομικά χαρακτηριστικά του ασθενούς
  • Προάγει τη δυνατότητα άμεσης μετεγχειρητικής κινητοποίησης του ασθενούς
  • Συμβάλει στη μείωση του χειρουργικού χρόνου μειώνοντας και την απώλεια αίματος
  • Ελαχιστοποιεί την πιθανότητα πνευμονικής εμβολής καθώς δεν χρησιμοποιούνται ενδομυελικοί οδηγοί.

Ολική αρθροπλαστική γόνατος με τη χρήση του KneeAlign2 - Ζωγραφάκης Απόστολος

Έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από 70.000 επεμβάσεις και τα κλινικά του αποτελέσματα το καθιστούν ανώτερο σε σχέση με τα άλλα  συμβατικά συστήματα πλοήγησης που κυκλοφορούν.

ΠΑΘΗΣΕΙΣ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

Ορθοπεδικής