Βαζάκης Ιωάννης

Ουρολόγος
Βαζάκης Ιωάννης - Ουρολόγος
Ουρολόγος – Ανδρολόγος

ΒΑΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο ιατρός Βαζακης Ιωαννης  ουρολόγος-ανδρολόγος με καταγωγη από τη Σητεία (Κρήτη). Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Ιταλίας Seconda Universita di Napoli. Ακολούθησε στα επόμενα έτη μετα την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας του (ως οπλίτης γιατρός Μονάδος) η ιατρική του εκπαίδευση, ως επι τω πλείστον στο χειρουργικό τομέα. Εκπλήρωσε τη θητεία του ως αγροτικός ιατρός στο Γ.Ν Σητείας, αποσπασμένος στη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου, υπό την καθοδήγηση του διευθυντή κ. Δελημπαλταδάκη. Εκπαιδεύτηκε από τους εξαιρετικούς γιατρούς της κλινικής σε πολλούς κλάδους της χειρουργικής, όπως οι ενδοσκοπίσεις, οι λαπαροσκοπικές επεμβάσεις και το χειρουργικό τραυμα, λαμβάνοντας παράλληλα μέρος και στις δραστηριότητες του τμήματος ΤΕΠ του νοσοκομείου.

Στο Γ.Ν θεσσαλονίκης Ο Άγιος Δημήτριος, ο ιατρός Βαζάκης Ιωάννης έκανε την εκπαίδευση του ως ειδικευόμενος Χειρουργικής, όπου και ήρθε εντονοτερα σε επαφή με την Ουρολογία , την οποία αγάπησε και αποφάσισε να ακολουθήσει ως ειδικότητα στη συνέχεια.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν το Md Anderson Cancer Center, Houstn, Texas , όπου παρακολούθησε για ένα έτος τις δραστηριότητες του τμήματος GU ( διευθυντής C. Logothetis). Εκεί ήρθε σε επαφή με προηγμένες τεχνικές (λαπαροσκοπικες, ρομποτικές , HiFu, TuriS κλπ) και ήταν κοινωνός μεγάλου όγκου γνώσεις τόσο στην ουρολογία όσο και στην Ιατρική γενικότερα.

Επιστρέφοντας στην πατρίδα ψάχνοντας ακόμα την επαφή σε υψηλό επίπεδο με την ουρολογία παρακολούθησε ανεπίσημα το καθημερινό πρόγραμμα της Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής του Λαικού Νοσοκομείου.

Το 2010 , ο ιατρός Βαζάκης Ιωάννης ξεκίνησε η εκπαίδευσή του ως ειδικευόμενος ουρολόγος στο 1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ (πρώην Παπαδημητρίου), υπό την καθοδήγηση εξαιρετικών ιατρών όπως ο διευθυντής Σ. Μπουζούκας, ο Γ. Γκολεζάκης, ο Π. Ξανθόπουλος..

Μετά από την παύση λειτουργίας του 1ου ΙΚΑ (Παπαδημητριού), η κλινική μεταφέρθηκε στο ΓΟΝΚ “Οι Άγιοι Ανάργυροι”, όπου και τελείωσε την εκπαίδευρή του ως ουρολόγος. Πλέον από το 2017 συνέχισε στο ίδιο νοσοκομείο ως επικουρικός Επιμελητής Β στην Ουρολογική Κλινική.

Το 2022, παραιτηθής της θέσης του ιατρού στο ΓΟΝΚ, ο ιατρός Βαζάκης Ιωάννης διαθέτει ιδιωτικό  ουρολογικό – ανδρολογικό ιατρείο στην Πετρούπολη και στην Σητεία της Κρήτης.